MELD JE HIER AAN VOOR HET JAARPROGRAMMA

Zit je vaak in je hoofd?

Toen ik op mijn 28ste begon aan mijn eerste retraite kreeg ik te horen dat ik in voornamelijk in mijn hoofd woonde. Mijn lichaam was te weinig bewoond en ik was slecht geworteld. Ik snapte eerlijk gezegd geen f*ck van wat er mee bedoeld werd en vond het maar een rare omschrijving. Ik wist niet beter en dacht dat iedereen in zijn hoofd ‘woonde’.

Nu begrijp ik dat ik toen voornamelijk vanuit mijn mannelijke energie leefde, vanuit overleving. Het leven voelde als hard werken voor me en ik leefde van doel naar doel. Maar elke keer als ik een doel had bereikt was er wel weer een nieuw doel waardoor ik weinig vervulling kon ervaren. Ik leefde vanuit wilskracht en duwde mezelf vooruit. Ik had de volumeknop van mijn emoties omlaag gedraaid om de pijn niet te hoeven voelen. Hierdoor voelde ik echter ook zo weinig plezier, genot, mijn intuïtie en ontspanning. Ik was afgesneden van mijn basis, mijn wortels en mijn vrouw-zijn.

Ik ging echter dapper door met innerlijk werk en merkte steeds meer het verschil in mijn lijf, in mijn zijn en in mijn leven. Door mijn ervaringen met systemisch werk, mediatie en lichaamswerk ging ik steeds meer het verschil voelen. En het voelt zo anders!!

Weer in contact komen met je vrouw-zijn geeft je een basis om vanuit ontspanning te kunnen leven. En laat de magnetische schoonheid van vrouw-zijn terug keren, zoals plezier, creativiteit, intuïtie en onvoorwaardelijke liefde.

Als je als vrouw in contact staat met je vrouwelijkheid ervaar je van binnenuit een zachte, innerlijke kracht die je sturing en houvast geeft. Je leven krijgt veel meer flow.

Gelukkig zoeken steeds meer vrouwen contact met hun vrouw-zijn en hun vrouwelijkheid om de balans te herstellen. Maar hoe doe je dat als vrouw?

Dompel je jezelf onder in de kracht van je vrouwenlichaam, die bevindt zich met name in het bekkengebied. Je bekkengebied is het centrum van je vrouw-zijn en dé plek van waaruit magie ontstaat. Hoe meer je daar liefdevol aanwezig kunt zijn, hoe meer de energie weer gaat stromen. En dat is hard nodig, want je bekkengebied is ook de plek waar je veel spanning vasthoudt en waar je emoties en trauma’s liggen opgeslagen. Door liefdevol in het bekkengebied aanwezig te zijn, ben je in staat jezelf te helen en de energie herstellen.

vond je dit bericht interessant? Deel het op social media