MELD JE HIER AAN VOOR HET JAARPROGRAMMA

Uit welke bronnen van kracht en energie kan jij putten?

Als je bezig bent met zelfontwikkeling en persoonlijke groei, nodig ik je uit om je niet te richten op enkel een of twee krachtbronnen, maar om jezelf op alle lagen te ontwikkelen. Je mind, je lichaam en je familiesysteem. Geen enkele krachtbron is beter of slechter en ze zijn juist zo sterk als ze samenwerken.

Mindset

Het is fantastisch als je vanuit de juiste mindset en discipline je doelen behaalt en successen bereikt in je leven. En hoe lekker is het om je innerlijke criticus niet meer zo serieus te nemen doordat jezelf hebt getraind om je gedachten om te buigen. Je brein is een geweldige bron waaruit je veel kracht kunt halen, maar als je enkel je kracht put uit je mind, zul je ondanks het behalen van deze doelen en successen een innerlijke leegte blijven ervaren. De erkenning van de buitenwereld zal nooit voldoende zijn om deze te vullen.

Lichaam

Met je brein kan je patronen en trauma’s prima analyseren maar hiermee voeg je voornamelijk meer kennis toe aan je brein. Echte heling vindt plaats in je lijf. Als je niet in verbinding met je lichaam staat en voornamelijk in je hoofd woont, zal de enorme wijsheid die in je lichaam schuilt, je ook niet bereiken. Pas als je bereid bent om de weg naar binnen te volgen, om af te dalen in je lichaam en je je pijn durft te doorvoelen, vindt transformatie en heling plaats. Hierdoor krijg je ook toegang tot de enorme intelligentie van je lijf in de vorm van je intuïtie, je onderbuikgevoel. Deze intelligentie is vele malen groter dan die van je ratio. Je lichaam is een enorme bron van wijsheid en kracht als je naar haar durft te luisteren.

Familiesysteem

En er is nog een derde krachtbron, die een hele grote invloed op jouw leven heeft en dat is je familiesysteem. Je kunt heel hard je best doen om controle op je leven en je patronen te krijgen door met veel discipline te werken aan je mindset en je lichaamsbewustzijn te vergroten maar je komt dan nog steeds niet bij de oorzaak van je patronen. Deze oorzaak ligt namelijk meestal in je familiesysteem. En als je in jouw familiesysteem niet op de juiste plek staat zal er in de onderstroom altijd een enorme trekkracht zijn om onbewust terug te vallen in je patroon omdat de oorzaak niet is aangepakt. Want deze oorzaak ligt meestal bij je wortels, namelijk in je familiesysteem. Vaak hebben we nog wat met onze ouders uit te zoeken voordat we onze patronen in de diepte werkelijk los kunnen laten. Als het je lukt om hier op jouw eigen plek te gaan staan ontvang je kracht en onzichtbare maar noodzakelijke voeding vanuit je familiesysteem. Zodra je kunt putten uit deze drie bronnen sta je werkelijk in je kracht en ervaar je steeds meer flow in je leven.

❤️

vond je dit bericht interessant? Deel het op social media