MELD JE HIER AAN VOOR HET JAARPROGRAMMA

Hoe is de communicatie met je innerlijke lichaam?⁠

De communicatie waar de meesten mensen zich bewust van zijn is het gevoel van honger, dorst of slaap en seksuele lust. Maar er is nog zoveel meer communicatie met je lichaam mogelijk. Zodra we goed geaard zijn en een daarbij behorende fijngevoeligheid hebben ontwikkeld openbaart zich een wonderlijk aspect van ons fysieke lichaam:⁠

we kunnen dan werkelijk een vorm van communicatie met ons innerlijke lichaam aangaan. Door steeds meer af te dalen in je lijf, zal je je steeds bewuster worden van de communicatie tussen jou en je lichaam en dat is werkelijk fantastisch!! ⁠Want da ga je ontdekken dat er een mega intelligentie in je lichaam werkzaam is, die volledig buiten de sturing van je verstand omgaat en een bron van informatie biedt, die je verstand niet kan bieden. ⁠

Je lichaam is ook het enige aspect van jou dat alleen maar in het hier en nu kan zijn. Dus des te meer je in je lichaam aanwezig bent, des te makkelijker het is om werkelijk aanwezig te zijn in het moment. ⁠

In mijn werk is mijn lichaam een van de belangrijkste instrumenten die ik tot mijn beschikking heb om een opstelling te begeleiden. Maar ook in mijn dagelijkse leven, luister ik met aandacht naar de vele subtiele signalen van mijn lichaam. Dit kan een lichte duizeling zijn in mijn hoofd, de neiging om te staren, een energetische knoop in mijn maag, een hogere ademhaling, een kou gevoel in mijn voeten of een kriebel over mijn schouders. Allemaal subtiele signalen van mijn lijf waar ik de taal van heb leren verstaan. Het vertelt me zo veel meer over de situatie en het is werkelijk zo fijn om hier bewust naar te kunnen luisteren.⁠

Als je de bewuste toegang tot dit communicatiesysteem bent kwijtgeraakt, is familieopstellingen een hele mooie tool om weer contact te maken met de subtiele signalen van je lichaam. Tijdens het jaarprogramma zal er veel aandacht worden besteed aan het verruimen van je lichaamsbewustzijn en dit is zo magisch!⁠ ⁠Dit gun ik iedereen

vond je dit bericht interessant? Deel het op social media