R1300293.jpg

Innerlijke kind retraite

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling geeft je toegang tot nieuwe inzichten, geeft ruimte voor het doorbreken van oude patronen en het zetten van nieuwe stappen. Tijdens een familieopstelling wordt hetgeen dat normaal niet zichtbaar voor ons is, zichtbaar. Je komt weer in contact met je authenticiteit waardoor je oude patronen kunt vervangen door een nieuwe levenswijze die veel meer bij je past. Er wordt een liefdevollere verbinding met jezelf en anderen in werking gezet.

Het lot van onze ouders, ons gezin, onze familie en voorouders hebben een veel grotere invloed op ons leven dan we vaak beseffen. Tijdens een familieopstelling krijg je inzicht in de dynamiek van jouw familie en hierbij krijg je de ruimte voor het doorbreken van oude patronen en verstrikkingen. Ondanks wat de naam doet vermoeden hoeft je vraag voor een opstelling niet om familie te gaan, maar kan over elk thema gaan, waar je meer inzicht in wilt krijgen zoals werk of je relatie. 

"Feel it, heal it and

let it go".

Representant
Het deelnemen aan een familieopstelling in de vorm van een workshop is ook voor degenen die zelf geen vraag hebben een indrukwekkende ervaring. Je kunt namelijk ook deelnemen als representant. Als representant doe je mee met de opstelling van een ander. Het is een hele toegankelijke manier om kennis te maken met familieopstellingen en mijn manier van werken. Stuur mij een mail als je hier interesse in hebt. Of meld je direct aan.

Representanten zijn mensen die binnen een familieopstelling een ander 'representeren'. Ze staan dan in de 'rol' van iemands vader of moeder, iemands kind of een ander familielid, of staan bijvoorbeeld voor een heel land zoals Indonesië of Duitsland.

Een deelnemer die naar een workshop familieopstellingen komt voor een eigen opstelling, kan ter plekke tevens als representant gevraagd worden voor in de opstelling van een andere deelnemer. Dit kan een hele mooie ervaring zijn, maar is zeker niet verplicht. Iedereen mag altijd, zonder opgaaf van reden, weigeren om op een bepaald moment in een representanten-rol te gaan staan.

Wat kan een familieopstelling jou opleveren?

✓ Jezelf bevrijden van belemmerende patronen.

✓ Jou helpen om je draai te vinden.

✓ Inzicht en beweging krijgen tijdens een burn-out.

✓ Duidelijk krijgen waarom je kind niet lekker in zijn of haar vel zit.

✓ Inzicht en beweging krijgen in onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.

✓ Duidelijkheid verkrijgen over je partnerrelatie: is verbinding en liefde (weer) mogelijk?

✓ Inzicht verkrijgen in familieconflicten en daar op een goede manier mee om kunnen gaan.

✓ Je (weer) verbonden voelen met andere mensen en met het leven.

✓ Je inzicht en impuls geven in je werksituatie of eigen bedrijf.

✓ Inzicht en beweging krijgen in depressies, psychische ziekten of suïcidale neigingen.

✓ Inzicht en beweging krijgen in fysieke klachten en ziekten.

✓ Komen tot de kern van je levensvraagstukken; ook al heb je daar al heel wat persoonlijk werk aan besteed, heeft dat jou naar je gevoel nog niet wezenlijk verder gebracht.

Wat is het verschil tussen een privé familieopstelling en een 1-daagse familieopstelling?

Heb je een specifiek thema waar je graag naar wilt kijken maar is in een groep werken in de vorm van een workshop niet zo jouw ding?  Dan kun je ook kiezen voor een privé familieopstelling. Dit is de privé variant van het werken met een groep. Samen onderzoeken we jouw patronen en blokkades zodat het weer meer kan gaan 'stromen' in je leven. Ik maak altijd gebruik van een ervaren representant om je hierbij te ondersteunen. Dit levert jou diepe inzichten op uit jouw familiesysteem. 

1
2
3

In het kort!

Hardnekkige patronen in je leven zijn meestal terug te voeren naar je familiesysteem. Familie is niet alleen met een bloedband maar ook via het familiegeweten met elkaar verbonden. Zelfs wanneer wij ver uit elkaar wonen of zelfs niet eens van elkaars bestaan weten, zijn we voor altijd diep met elkaar verbonden. Dit familiegeweten oefent onbewust een zeer grote invloed op je leven uit.

Tijdens een familieopstelling neem je een duik in je onbewuste. Wat normaal niet zichtbaar voor je is, wordt zichtbaar. Ik begeleid je naar diepe inzichten over onbewuste dynamieken in je familiesysteem en hun stempel op je leven. Het wordt helder wat jou stagneert en waar je kracht ligt. Hierdoor krijg je meer grip op je leven en kun je lasten die niet bij jou horen, loslaten. Zo transformatief en bevrijdend!

Je ontdekt wat jij los mag laten om vanuit meer levensvreugde en flow te kunnen leven. Je wordt verliefd op het leven en het leven op jou!.. Door onze eigen trauma’s en de patronen uit ons familiesysteem te helen, doorbreken we ook het patroon voor de volgende generatie. Dat is het grootste geschenk dat we onze kinderen kunnen geven.