Data jaarprogramma


Vrijdag 3 t/m zondag 5 september (inclusief overnachting)
Vrijdag 1 t/m zondag 3  oktober (inclusief overnachting)
Vrijdag 5 t/m zondag 7 november (inclusief overnachting)
Vrijdag 10 t/m zondag 12 december (inclusief overnachting)

Vrijdag 14 t/m zondag 16 januari (inclusief overnachting)

Vrijdag 25 t/m zondag 27 februari (inclusief overnachting)

FILMPJE

Het jaarprogramma start in september 2021. Interesse? Stuur ons een e-mail.

Jaarprogramma | Leven vanuit je kern

Wakker worden met een kop thee in de ochtendzon, jezelf trakteren op een massage, een afspraak afzeggen waar je eigenlijk geen zin in hebt en af en toe een dagje offline gaan; je zorgt goed voor je body en mind en tóch, toch knaagt er iets. Namelijk het gevoel dat het een trucje is. Een aangemeten lifestyle die vooral gericht is op de buitenwereld en niet fundamenteel bijdraagt aan het vergroten van de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Met als gevolg dat je je ondanks alle selfcaremomenten nog te vaak waardeloos voelt en niet helemaal lekker in je vel zit...

 

 

Het kan inslaan als een bom of langzaam tot je doordringen. Dat het anders mag, dat je nog niet leeft in lijn met wie je ten diepste bent. Als je niet langer door angst, onzekerheid of goedkeuring tegengehouden wilt worden en klaar bent om verantwoordelijkheid over je eigen leven te nemen, dan is dit jaarprogramma voor jou!

 

Het nodigt je uit je eigen, authentieke leven te gaan leiden. Een leven waarin je durft te ownen wie je bent, vanuit het diepst van je wezen. Als je wilt doen waar je gelukkig van wordt, wilt worden wie je écht bent, zul je eerst naar binnen moeten keren. Doe je dat niet, dan blijf je gevangen in onverwerkte trauma’s, lasten en patronen uit je familiesysteem, ongeheelde emoties uit je kindertijd of blijf je afhankelijk van de goedkeuring van anderen. Wat je niet aangaat, blijft je achtervolgen tot het je inhaalt. We repeat what we don’t repair.

Wat ga je doen?

Je gaat een reis naar binnen maken. Uit je hoofd en ín je lichaam. Verschillende tools en technieken gaan je daarbij helpen; familieopstellingen, breathwork, integratieve psychotherapie, energetisch lichaamswerk, meditaties, visualisaties, rituelen, journaling, massage en yoga. Met deze, soms eeuwenoude, methoden herstel je het contact met je kern en alle aspecten van jezelf die je onderweg bent verloren. Het komende jaar leer je de meest vastgeroeste patronen in je leven te doorbreken, lasten los te laten en trauma’s te helen. Je maakt contact met je innerlijke stem en leert luisteren naar de wijsheid van je vrouwenlichaam. Zo creëer je meer ruimte voor autonomie en authenticiteit en ben je in staat je leven, relaties en de wereld om je heen positief te veranderen.

Aankijken en loslaten

Als je de moed hebt om écht naar binnen te gaan, te gaan leven vanuit wie je werkelijk bent, kom je onvermijdelijk obstakels tegen;

- Onverwerkte emoties

- Ingesleten overlevingsmechanismen

- Lasten uit het verleden.

 

We pakken ze aan om ze daarna los te laten. Dat is niet makkelijk, verwacht geen spirituele reis vol rozengeur en maneschijn. Je moet ballen hebben om je diepste angsten, lasten en patronen aan te kijken en te doorbreken. Maar behalve bikkelhard, is deze weg gelukkig voorál ongelofelijk mooi en magisch. Voor verandering hoef je alleen maar naar binnen te keren. Daardoor ga je van binnenuit stralen en dat beïnvloedt je leven op alle mogelijke manieren. Je bent eindelijk je ware ik.

Herken jij jezelf hierin?

· Je vindt het lastig om grenzen te stellen en trouw te blijven aan jezelf

· Je staat vooral in dienst van de mensen om je heen

· Het voelt alsof je alles op eigen kracht moet doen

· Het lukt je niet bepaalde patronen te doorbreken

· Je hebt het gevoel te worden tegengehouden door onverwerkte trauma’s

· Je verlangt naar een diepere verbinding met jezelf en anderen

· Je wil verantwoordelijkheid nemen voor je eigen struggles, zodat je je kinderen er niet mee opzadelt

Dan is dit jaarprogramma een cadeau aan jezelf, voor de rest van je leven en dat van alle generaties na jou. Ben jij klaar voor de reis naar binnen?

Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate.

Je gaat aan de slag met:

1. Jouw plek in je familiesysteem


Hoe hard en gedisciplineerd je ook werkt om grip op je leven en relaties te krijgen, je hebt vaak het gevoel dat iets je tegenwerkt; een onzichtbare kracht die je omlaag trekt. Je kunt er niet precies de vinger opleggen, maar het zorgt er wel voor dat je (soms) in een neerwaartse spiraal zit. Tijd om dit probleem bij de wortels aan te pakken en te kijken naar jouw plek in je familiesysteem. Sta je namelijk niet op de juiste plek, krijg je de voor jou bedoelde levensenergie uit je familiesysteem óók niet tot je. Familiesysteem in het kort Met je geboorte erf je niet alleen het dna van je ouders, grootouders en voorouders, maar worden ook hun trauma’s, lasten en belemmerende patronen aan jou doorgegeven. Dit wordt ook wel het familiegeweten genoemd. Het familiegeweten oefent onbewust een zeer grote invloed uit op je leven. Alles waar door vorige generaties geen verantwoordelijkheid voor is genomen, komt bij de generaties daarna terecht. Bij jou, dus. Je bent 50% je vader & 50% je moeder. Als je hen afwijst, wijs je ook jezelf af. Je plek innemen Tijdens een familieopstelling laat je de lasten van vorige generaties los en kijk je je eigen lot met open ogen aan. Je leert verantwoordelijkheid nemen voor je eigen pijn, gemis en trauma’s. Hierdoor kom je steeds meer op jouw plek in je familiesysteem te staan en krijg je toegang tot de onzichtbare kracht van je voorouders. Je komt in de flow en je wordt als vanzelf meegetrokken in een positieve spiraal die je leven en dat van de mensen om je heen verrijkt. Verlos ook je kinderen Een mooie bijkomstigheid van een familieopstelling: door de trauma’s en patronen uit je familiesysteem te helen en doorbreken, zadel je je (toekomstige) kinderen niet op met rottigheid uit het verleden. Het grootste geschenk dat je je kinderen kunt geven!
2. Innerlijk kindwerk


Hoe oud je ook bent, je innerlijke kind draag je altijd in je. Zie het als je kern; je levensvreugde, creativiteit en speelsheid. Tegelijkertijd sjouwt het kleine meisje ook alle mínder mooie dingen met zich mee. De teleurstelling, pijn, afwijzing en angst die je als kind hebt gevoeld liggen er óók in opgeslagen. Gebeurtenissen die hebben gezorgd voor belemmerende overtuigingen en overlevingsmechanismen waar je tot op de dag vandaag last van kunt hebben. Elke keer dat je wordt getriggerd en erop reageert bijvoorbeeld. Dan is dat je innerlijke kind dat letterlijk om aandacht vraagt. Een teken dat je aan de slag mag gaan met onderdrukte emoties die nog in je lichaam zitten opgeslagen en nooit gezien, gehoord en geuit zijn. Omdat het niet mocht, niet veilig voelde of omdat er geen ruimte voor was. A woman unafraid of her shadows, radiates light Weer in contact met je innerlijke kind Nu ga je daar ruimte en tijd voor maken. Vanuit je volwassen bewustzijn leer je verantwoordelijkheid nemen voor dit deel in jezelf. Als ‘innerlijke moeder’ geef je het kleine meisje de ruimte om de emoties in alle veiligheid te voelen en verwerken. Je gaat je weer verbinden met je kern, en die vanuit zelfliefde voeden met wat ze nodig heeft. Dat stelt je in staat oude, negatieve overtuigingen te vervangen door nieuwe, liefdevolle overtuigingen. Shinen in het nu Het is niet de bedoeling dat je in het verleden blíjft wroeten. Je maakt op deze manier juist meer ruimte vrij om volledig in het nu te leven. Vanuit deze pure zelfliefde kom je dichter bij eigen stem, je behoeftes, verlangens én sparkle.
3. Relaties: verbinden vanuit liefde


Jezelf niet volledig open kunnen stellen, behoeftig zijn, bindingsangst hebben; problemen in volwassen relaties leggen vaak ongeheelde en diep weggestopte wonden bloot. Wonden uit je verleden die nog in je lichaam liggen opgeslagen. Inzicht in die struggles, patronen en pijn zorgt voor een diepere verbinding met jezelf en is essentieel voor gezonde en gelukkige relaties. Pas als je volledig met jezelf in contact staat, kun je je honderd procent verbinden met de ander. Wat je daarvoor nodig hebt is liefde. Je leert ongeheelde trauma’s en belemmerende patronen transformeren naar bewuste liefde voor jezelf én je partner.
4. Bekkengebied in balans brengen


Jouw vrouwenlichaam is uiterst sensitief en geeft met subtiele signalen aan wat wel en niet goed voor je is. Wanneer je rust en ontspanning nodig hebt, bijvoorbeeld. Of als er iets uit balans is. Uiterst vernuftig, maar veel vrouwen zijn verleerd om naar deze signalen te luisteren en dwingen het lichaam om het hoofd te volgen. Terwijl de bron van je vrouwelijke kracht en wijsheid zich in je bekken en seksuele organen bevindt. Tegelijkertijd is het óók de plek waar je spanning vasthoudt en emoties en trauma’s liggen opgeslagen. Door daar liefdevol aanwezig te leren zijn, kun je jezelf helen en je vrouwelijke energie herstellen. Dit werkt niet alleen door op je seksleven, ook in je werk en relaties zul je meer levensvreugde en kracht ervaren.
5. Sisterhood: je doet het niet alleen


Deze reis gaan we samen maken. Je wordt het hele jaar gesteund door alle vrouwen uit de groep. Er gaan momenten komen waarop we persoonlijke en collectieve vrouwen-pijn aankijken en helen. Niet alleen, maar als zussen. Dit innige en warme gevoel van sisterhood zul je de rest van je leven in je hart dragen. Door thuis te komen bij andere vrouwen leer je jezelf werkelijk op te laden, te koesteren en meer te vertrouwen op het leven. You are the result of the love of thousands
6. Leven vanuit je vrouwelijke kracht


Je stopt de automatische piloot en leert vertrouwen op je eigen waarnemingen en intuïtie. Je durft weer te gaan leven vanuit je vrouwelijke kracht. Hierdoor weet je wanneer je jezelf ruimte en stilte mag geven en blijf je afgestemd op jezelf. Triggers leer je herkennen als richtingaanwijzers; ze vertellen je waar je op dat moment nog meer zelfliefde naartoe mag brengen om je verleden te helen. Je gaat verbanden leggen tussen dagelijkse gebeurtenissen en je eigen innerlijke wereld, waardoor je de magie van je eigen bestaan nog beter ervaart. Zo ontstaat er meer ruimte voor bewondering en dankbaarheid. And just like that, she took her power back

Inhoud jaarprogramma

· 6 live-weekenden op een prachtige locatie

· inclusief overnachtingen en maaltijden

· persoonlijke online werk- en leeromgeving

· online trainingen

· online support-community

· persoonlijke ondersteuning

· inner compass verslag

Inhoud jaarprogramma

Weekend 1: De band met je moeder - en het leven


In het eerste weekend ga je onderzoeken hoe je je tot het leven verhoudt. Dat brengt je meteen bij de belangrijkste vrouw in je leven: je moeder. De relatie met je moeder is misschien de meest gecompliceerde relatie die je hebt, maar het is - op de relatie met jezelf na - ook de belangrijkste. Je moeder staat namelijk voor het leven. Hoe jij je tot het leven verhoudt, is gelijk aan hoe jij jezelf met je moeder hebt verbonden en hoe je haar diep vanbinnen ziet. De innerlijke plek die jij je moeder geeft, zegt iets over de manier waarop je tegen het leven aankijkt. Als je je moeder afwijst, ervaar je in het dagelijkse leven onrust en tegenslagen, heb je moeilijke relaties en lopen dingen vaak niet zoals je wil. Wanneer je volledig ‘ja’ kunt zeggen tegen je moeder, en al het mooie, minder mooie en alles wat je gemist hebt kunt omarmen, kom je in een positieve spiraal terecht. Dit gebeurt altijd op zielsniveau en valt niet met je hoofd te manifesteren. De beweging naar je moeder is de meest helende stap die je kunt zetten. Vanaf dat moment kunnen er ‘wonderen’ gebeuren. Tijdens het eerste weekend ga je op basis van een familieopstelling onderzoeken welke innerlijke plek jij je moeder geeft en hoe je innerlijk volmondig ‘ja!’ tegen haar kunt zeggen. Je gaat bekijken waar je eventueel nog mag afdalen om je plek als dochter van je moeder in te nemen. Connecten met jezelf & anderen Door de relatie met je moeder onder de loep te nemen, werk je ook aan je vermogen je beter te verbinden, met jezelf en in je relaties. Ook krijg je toegang tot je vrouwelijke basis. Interne veiligheid & grenzen Je onderzoekt hoe je je interne veiligheid kunt vergroten. Een stevige en veilig basis voor jezelf met een duidelijke begrenzing zodat je jezelf niet verliest in het contact met anderen. Je lichaam bewonen Wie meer in haar hoofd zit dan in haar lijf, raakt haar basis kwijt. Hierdoor loop je sneller leeg, lukt het niet om je grenzen te bewaken en verlies je levensenergie. Werken aan de relatie met je moeder leert je aarden en meer in je lichaam aanwezig te zijn.
Weekend 2: De band met je vader - en de wereld


Via je vader ontvang je het vermogen grenzen te stellen en de wereld aan te nemen. Als je je vader innerlijk afwijst, heb je extra behoefte om gezien te worden. Je hebt ongekend veel bewijsdrang en wil anderen ervan overtuigen dat je wat kunt, dat je de moeite waard bent en doelen kunt bereiken. Je doet er alles aan om je te bewijzen. Op den duur put dit je uit en de vraag is: zorgt het wel voor voldoening? Vaak niet... Leer je op alle mooie en minder mooie dingen van je vader ‘ja’ zeggen, dan krijg je toegang tot een daadkracht die zich niet uit in bewijsdrang, maar voortkomt uit passie en ambitie. Je bent niet meer constant bezig met wat anderen van je vinden of met het behalen van resultaat, de drijfveer komt nu van binnenuit omdat je iets doet waar je écht gelukkig van wordt. Hierdoor kun je grenzen verleggen vanuit een positieve drive. Dat verruimt je blik en stelt je beter in staat om naar je bestemming toe te bewegen. Met een gezonde portie mannelijke energie, want door te werken aan de relatie met je vader, maak je ook aanspraak op de masculiene energie in jezelf. Tijdens het tweede weekend ga je op basis van een familieopstelling onderzoeken welke innerlijke plek jij je vader geeft en hoe je innerlijk volmondig ja tegen hem kunt zeggen. Je gaat bekijken waar je eventueel nog mag afdalen om je plek als dochter van je vader in te nemen.
Weekend 3: Op zoek naar het kind in jou


Je gaat verstopte, moeilijke of afgewezen stukken van het kind in jou liefdevolle aandacht geven. Negatieve (soms traumatische) ervaringen kunnen je levensstroom namelijk blokkeren waardoor je voornamelijk uit angst leeft. In een veilige setting als deze ben je in staat om verkramping en angst om te zetten naar liefde en vertrouwen. Get the inside right and the outside will fall into place Dat doe je door de moeder in jou aan te spreken en het kind (en daarmee óók jezelf) de kans te geven uit haar schulp te kruipen en weer ongeremd te stralen. Met als gevolg dat je als een vollediger mensen weer van het leven kunt genieten en onbewuste claims in je relaties los durft te laten. Vanuit deze helende vorm van zelfliefde kom je dichter bij eigen stem, behoeftes, verlangens én sparkle.
Weekend 4: Verbinden vanuit liefde


Een vervullende relatie trek je niet zomaar aan. Het is een co-creatie die ontstaat door je licht te laten schijnen op pijnlijke thema’s en door ongezonde patronen in je liefdesrelatie te doorbreken. Dit weekend ga je dan ook aan de slag met systemische aspecten die in intieme relaties voor en tegen je kunnen werken. Het is namelijk goed mogelijk dat de strategieën die je als kind hebt moeten inzetten om door je ouders gezien te worden, ook nu de boventoon voeren in je relaties. You’re being presented with two choices: evolve or repeat Je gaat onderzoeken hoe je je in relaties verbindt en op welke manier je emotionele afhankelijkheid in relaties kunt transformeren naar autonomie. Je gaat kijken naar ongeheelde zaken en belemmerende patronen waar je in je liefdesrelatie tegenaan loopt en hoe je die transformeert naar bewuste liefde, voor jezelf én je partner. Met andere woorden: je leert verbinden vanuit je kern, in plaats van vanuit je wonden. Thema’s waarmee je gaat werken zijn: · Co-afhankelijkheid · Relatieverslavingen · Verlatings- en bindingsangst
Weekend 5: Je vrouwelijke wortels opschonen


Dit weekend dompel je jezelf onder in de kracht van je vrouwenlichaam. Die bevindt zich met name in het bekkengebied. Je bekkengebied is het centrum van je vrouw-zijn en dé plek van waaruit magie ontstaat. Hoe meer je daar liefdevol aanwezig kunt zijn, hoe meer de energie weer gaat stromen. En dat is hard nodig, want je bekkengebied is ook de plek waar je veel spanning vasthoudt en emoties en trauma’s liggen opgeslagen. Een onverwerkte miskraam of abortus bijvoorbeeld. Door liefdevol in het bekkengebied aanwezig te zijn, ben je in staat jezelf te helen en de energie herstellen. How beautiful you bloom - When you nurture your roots Dat ga je doen door je vrouwelijke wortels op te schonen. Je leert je zenuwstelsel kalmeren, zodat er zachtheid en ontspanning in je systeem ontstaat. Je geeft je hart bedding in het bekken, waardoor je je gedragen voelt door het grotere veld van je vrouwelijke kracht. Oók als het spannend wordt. Je leert de hoeveelheid prikkels en de externe druk van het dagelijks leven namelijk doorgronden door volledig aanwezig te zijn in je bekken. Met een zachte en liefdevolle blik naar jezelf. Door oefeningen met de vijf natuurelementen ontdek je hoe je je lijf weer opent en seksuele energie kunt laten stromen. Er ontstaat meer ontspanning en je ervaart een diepere staat van zijn in je dagelijkse leven. Als vanzelf ga je de intensiteit en schoonheid van het leven weer toelaten. Kracht en zachtheid versmelten samen waardoor een gezonde yin ontstaat. Je staat weer in je vrouwenkracht.
Weekend 6: Varen op je nieuwe kompas


A woman armed with ancestral wisdom is an unstoppable power In het zesde en laatste weekend ga je alle opgedane kennis, inzichten en inspiratie samenbrengen. Op volledig intuïtieve manier ga je aan de slag met je innerlijke kompas en werk je aan je bestemming. Ondersteund door innerlijk werk en de kracht van visualisatie vorm je een innerlijk kompas waarmee je je eigen werkelijkheid gaat vormgeven. Niet alleen vanuit je hoofd, maar vanuit je kern en de stevige fundering die je nu gelegd hebt in jezelf. We vormen dit kompas vanuit jouw inner-flame.

Wandelend hoofd

Jaren leefde ik als een boom zonder wortels. Mijn hele fundament stond in los zand. Ik leefde voornamelijk vanuit mijn hoofd en ervaarde weinig innerlijke rust. Iedere keer als er iets vervelends gebeurde, stortte ik als een kaartenhuis in elkaar. Op een gegeven moment besloot ik het gevoel niet langer te negeren en ging ik op zoek naar een manier om mezelf te helen. Ik las zelfhulpboek na zelfhulpboek, trainde mijn mindset en ging naar een elfdaagse meditatie-retraite. Leerzaam en inspirerend, maar helaas veranderde er niet veel.

Simone Rayer.jpg

Herken jij jezelf hierin?

Mijn eigen helende reis

Totdat ik op aanraden van een vriend mijn eerste familieopstelling deed. Ik kwam meteen bij de kern van mijn probleem en ging aan de slag met mijn fundering: de relatie met mijn ouders. Ik pelde laagje

voor laagje af en leerde hoe ik kon afdalen in mijn eigen lichaam. Ik ging anders kijken en écht voelen, waardoor ik de diepe verbinding met mezelf kon herstellen. Door innerlijk werk leerde ik mijn pijn omzetten in kracht en ontstond er ruimte voor innerlijke rust, grounding en stevigheid in mijn hele wezen.

Nu nodig ik jou uit

In dit jaarprogramma heb ik alle kennis en ervaring gebundeld die ik tijdens mijn eigen helende reis en in mijn werk als systemisch coach heb opgedaan. Methodes en technieken die voor mij het meest helend en transformerend zijn geweest. Van familieopstellingen en breathwork, tot meditatie en integratieve psychotherapie; alles wat ik de afgelopen 16 jaar geleerd en ervaren heb, komt samen in dit programma. Een hele eer om jou te mogen begeleiden in je reis naar binnen.

" De familieopstelling die ik gedaan heb bij Simone was een hele fijne, mooie ervaring. Ik ging er totaal blanco in en al snel voelde ik me totaal op mijn gemak en vertrouwd terwijl er toch een aantal mensen waren die ik niet kende. De bijzondere werkwijze van Simone geeft vertrouwen en haar kennis, expertise en spiritualiteit werken ontzettend mooi samen waardoor er prachtige dingen gebeuren bij alle aanwezigen. Een ervaring om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar. "

Leontine

Interesse in het jaarprogramma Leven vanuit je kern? 

Zet jezelf op de wachtlijst voor het jaarprogramma dat in september 2021 start, dan ontvang je als eerste de mogelijkheid je aan te melden! Er is een beperkte beschikbaarheid.

Interesse of ben je benieuwd wat bij jou past?

+31 6 46557619 | info@simonerayer.nl

0

Contact  

Lichtenberg 4
5911 GX, Venlo

Tel: +31 6 46557619

Email: info@simonerayer.nl

Let op: Bovenstaand adres is geen bezoekadres.

Algemene voorwaarden

FAQ

Schrijf je in en ontvang een GRATIS meditatie om contact te maken met je voorouders

Let's get social!

  • Black LinkedIn Icon
  • Instagram
  • Facebook

© 2020 All rights Reserved. By Simone Rayer